Macro 101

Macro 101

COD: IQ2023-05

În stoc

100 Euro

Vrei sa intelegi unde ne aflam in cadrul ciclului economic si care sunt implicatiile acestui context asupra pietei financiare ?

 

Vrei sa intelegi cand e momentul sa investesti si mai ales cand e momentul sa nu o faci, si daca o faci, in ce categorie de active financiare ai cea mai buna probabilitate de castig?

 

Vrei sa intelegi ce categorii de active financiare sunt favorizate in diverse momente ale ciclului economic si pe diverse regimuri ale pietei financiare?

 

Vrei sa intelegi cum reactioneaza piata financiara la ciclul economic din economia reala (contractie/recesiune + expansiune economica) si care sunt intercorelarile dintre diverse categorii de active financiare pe parcursul acestui ciclu economic, pentru a lua decizii de investitie/trading cu probabilitate superioara de castig?

 

Vrei sa intelegi corelatiile dintre clasele principale de active financiare ? De ce scade Nasdaq, de exemplu, cand scad obligatiunile/bondurile, si in ce conditii se intampla asta ? De ce creste dolarul si scade aurul cand scad bondurile ? si asa mai departe...

 

Vrei sa intelegi implicatiile politicii monetare asupra pietei financiare, si cum ciclul economic forteaza de fapt bancile centrale la o anume politica monetara ?

 

...si multe altele...

 

Iti vei raspunde la toate aceste intrebari parcurgand cursul nostru "Macro 101".

 

Cuprinsul cursului:

Episodul 1 - Ciclul Economic [23:01]

Episodul 2 - Sentimentul investitorilor si ciclul economic [35:50]

Episodul 3 - Piete primare si corelatii macro [07:10]

Episodul 4 - Piete primare: dolar, marfuri, obligatiuni, actiuni [14:44]

Episodul 5 - Dinamica pietelor principale [24:02]

Episodul 6 - Corelatii macro in piata financiara [10:15]

Episodul 7 - Regimuri macro in piata financiara [11:46]

BONUS - Calendarul economic american [15:03]

 

La finalul cursului vei detine cunostinte de baza, absolut esentiale, despre macrodinamica  pietei financiare, cunostinte pe care multi participanti la piata le ignora din nestiinta sau suficienta, rezultatul vazandu-se in evolutia propriilor portofolii, mai ales in cotexte macroeconomice complicate, cum este si perioada actuala (2022-2024).

 

Cu alte cuvinte, vei fi mai bine pregatit sa actionezi in piata financiara, atat pe termen lung cat si pe termen mai scurt.